26 Mart 2025 15:28

Murat Emir: Cumhurbaşkanı CHP'ye operasyon hazırlığı yapıyor

CHP'li Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü AKP grup toplantısında Özgür Özel ve CHP'yi hedef alan sözlerine tepki gösterdi. "Anlıyoruz ki Cumhurbaşkanı, CHP'ye operasyon hazırlığı yapıyor" de

Murat Emir: Cumhurbaşkanı CHP'ye operasyon hazırlığı yapıyor

Fotoğraf: TBMM

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP grup toplantısında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun da tutuklandığı İBB soruşturmasında CHP'lilerin 'itirafçı' olduğuna yönelik Erdoğan'ın sözlerini eleştiren Emir, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında büyük çelişkiler, tutarsızlıklar vardır. Bir taraftan işin pis ve kirli olduğunu, yenemediği bileği bükmek ve cezaevine koymak için savcı talimatlandırdığını biliyor. 'Bu işte biz yokuz' diyor. 'CHP'liler getiriyor, bırakın yargı görevini yapsın' diyor; ama diğer taraftan turplardan haber veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı sen turpları nereden biliyorsun? 2 ay önce, 'Turpun büyüğü heybede' dedin şimdi ise, 'Turpun daha büyüğü geliyor' diyorsun. Nereden biliyorsun" diye konuştu.

"Haber verecek kadar dosyanın içindesin"

"Bunlar gösteriyor ki; bütün deliller sana geliyor, sen takdir ediyorsun, bakıyorsun, inceliyorsun ve ona göre de savcılara talimat veriyorsun" diyen Emir şöyle devam etti: "Bunu da itiraf ediyorsun. Normalde senin dosyayla, delillerle, tanıklarla, şikayetlerle, ifadelerle hiçbir ilginin olmaması gerekir. Birazcık hukuka ve ettiğin yemine saygın olsa sana böyle bir konu geldiğinde, 'Arkadaşlar ben Cumhurbaşkanıyım, beni bunlara bulaştırmayın, bırakın yargı görevini yapsın' demen gerekir; ama sen haber verecek kadar dosyanın içindesin."

"Partimize oynamayın"

Emir, yargılamaların sadece muhalif belediyeleri hedef aldığını vurgulayarak, "Anlıyoruz ki Cumhurbaşkanı, CHP'ye operasyon hazırlığı yapıyor. Bugünkü konuşması bunu açıkça ele vermiştir. CHP'ye operasyon çekme cesareti göstereceğini söylüyor. Hazırlıklarını yaptığını söylüyor. Senin ona gücün, kalibren yetmez. Atatürk'ün partisine dokunmak sizin haddiniz de hakkınız da değildir. CHP, kongre kararını almıştır, kongre yapacaktır. Sizin iftira attığınız, bin bir vaat ve baskıyla ifade aldığınız meczuplara rağmen 1300 delegemiz gelip iradesini Türkiye ve size gösterecektir. Hiç bundan çekinmeyin ve partimize oynamayın" diye konuştu. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et